20. duben

Mezinárodní konference ČPA

Novinka

18. – 20. dubna jsme se opět zúčastnili mezinárodní konference České parkovací asociace z.s.p.o. v hotelu Luna v Koutech. 
Letos bylo setkání výjimečné, a to nejen tím, že bylo jubilejní - 10. v pořadí. Podařilo se nám totiž s našim obchodním partnerem - společností SAYTECH obsadit 2. místo v soutěži Parkoviště roku, a to konkrétně s realizací parkoviště Benešov - Pod Brankou. Zde jsme instalovali na výjezdovém stojanu parkoviště a platebním automatu naši CAT bezobslužnou sadu Ingenico a bezobslužný platební terminál Self/2000.

Obrázek článku

Jubilejní výročí konference se také promítlo do programu celé akce.
Zahájení proběhlo v blízkosti hráze vodní nádrže Švihov, která zásobuje pitnou vodou 1,5 mil. obyvatelů Prahy a Středočeského kraje. 
V průběhu konání konference pak byly předány pamětní plakety kolegům se Slovenské parkovací asociace, kteří mají neocenitelnou zásluhu na založení ČPA. 
Zajímavým tématem bylo i vysvětlení nízkého využívání parkovacích domů i v místech přeplněných parkovacích kapacit na ulicích. Nestačí totiž jenom postavit parkovací dům, ale musí se jeho výhody správně zpropagovat, aby to přesvědčilo řidiče, proč parkovat v hromadné garáži, a ne na ulici. 
Dále se řešila i problematika zavádění rezidentního parkování ve velkých městech ČR a další technologické novinky z oboru parkovacích systémů. 

Také jsme se letos dozvěděli, jak je to s parkováním vozidel v Japonsku. Víte, že než si koupíte v Japonsku vůz, musíte mít zajištěné místo k parkování?? Tak aspoň je jasné, proč mnoho Japonců jezdí spíše na kole.
Příjemným překvapením byla i účast náměstka primátora města Prahy MUDr. Zdeňka Hřiba. 
Více o konferenci naleznete na oficiálním webu ČPA

Obrázek článku

Tuto konferenci rádi využíváme i k pravidelnému setkávání se stávajícími obchodními partnery z oblasti parkovacích systému a Elektromobility. Společně se pak dozvídáme novinky a trendy v oblasti moderních technologiích parkovacích systémů, abychom na ně dokázali včas reagovat našimi novými platebními řešeními. Více informací o našich platebních technologiích najdete v sekci Parkovací systémy.