27. červen

Masomaty z Farmy Basařovi

Reference
Obrázek článku

V květnu tohoto roku jsme implementovali naši platební technologii do zajímavého projektu samovýdejních masomatů.
Zatímco automaty na nápoje stojí téměř na každém rohu, automatů na maso je zatím poskrovnu. Jeden z prvních masomatů se objevil v České republice již v roce 2021, a to ve vesničce Prosečné nedaleko Vrchlabí, vizte video. S myšlenkou přišla Farma Basařovi, která v něm začala prodávat své lidmi oblíbené, vyzrálé maso z plemene skotu Aberdeen-Angus. Zájem o tuto formu samoobslužného prodeje hovězího masa byl veliký, a tak o pár měsíců později se pak přidaly další dva masomaty.

Obrázek článku

Výhoda těchto automatů netkví pouze v možnosti si koupit maso, kdykoliv chcete – 24/7. Masomaty udržují konstantní teplotu, a tak v něm maso nejen dlouho vydrží, ale před distribucí i krásně zraje. Samoobslužný prodej umožňuje i snadnou distribuci kvalitního vyzrálého masa od místních farmářů přímo ke spotřebiteli. Farma je tak soběstačná, nezávislá na distribuci do velkých supermarketů a může osobně zajistit vysokou kvalitu a čerstvost svého produktu za slušnou cenu. Přesně v udržitelném duchu Farmy Basařovi, kde si majitelé sami vyrábí elektřinu a teplo v bioplynové stanici, provozují krásný penzion a poskytují ve svém okolí zemědělské služby.
Dalším jejich projektem byla provozovna a e-shop Farmářský dům, kde naleznete nejen jejich produkty, ale i další kvalitní regionální potraviny místních farmářů. Za tento přístup a své inovace tak získali ocenění Farma roku 2022.

Obrázek článku

Do výdejních masomatů jsme společně s dodavatelem výdejních automatů – Automaty Sixta integrovali platební terminály Ingenico Self/2000 pomocí protokolu MDB napojeného na jejich řídicí systém. Tyto platební terminály jsou ve vendingu oblíbené pro svůj výborný poměr výkon a cena, včetně možnosti zadávání PINu na přehledném barevném displeji u plateb nad 500 Kč. Naše platební terminály vystřídaly původní platební technologii od Nayaxu.

Obrázek článku

Tato naše realizace platebního řešení, včetně v Brně již známých bramboromatů BRAMAT, krásně ukazuje, že možnost platby kartou lze mít u jakéhokoliv typu výdejních automatů. Ať už provozovatel prodává brambory, maso nebo zprostředkovává výdej balíčků z e-shopů.
Nápadům od provozovatelů se nebráníme a rádi zajistíme platbu kartou u jakéhokoliv typu samoobslužného automatu. Pokud nad způsobem samoobslužného prodeje uvažujete či výdejní automaty dodáváte, stačí nás jen kontaktovat v sekci webu Výdejní boxy či Vending.

Obrázek článku