31. říjen

CrossPark na Špindlerově Mlýně

Reference
Obrázek článku

Ještě před lyžařskou sezónou jsme se podíleli v jednom z nejznámějších horských středisek v Česku na zprovoznění několika velkých parkovišť.
Špindlerův Mlýn je nejnavštěvovanější lyžařské centrum u nás a každoročně jej navštíví desetitisíce návštěvníků. Proto je důležité, aby zde byla možnost pohodlně, rychle a přehledně zaparkovat. A to vše splňuje parkovací systém CrossPark od společnosti Cross Zlín a.s., která je již 8 let našim dlouhodobým obchodním partnerem v oblasti integrací platebních technologií do parkovacích systémů.

Obrázek článku

CrossPark je závorový parkovací systém pro moderní parkování, který zde byl implementován na 3 parkoviště. Na Medvědíně, Hromovce a Bedřichově najdete 4 příjezdové a 4 výjezdové stojany osazené našimi bezobslužnými platebními terminály. A jelikož je v zimě Špindlerův Mlýn náročný z hlediska povětrnostních a teplotních podmínek, byly zde na příjezdových stojanech integrovány platební terminály s nejvyšší odolností IK10 a krytím IP65. CAT - Bezobslužná sada Ingenico iUP250 LE, iUR250, iUC150B tyto náročné podmínky zvládne na jedničku.

Obrázek článku

Pro plynulý provoz a rychlé odbavení návštěvníků jsou parkovací systémy též vybaveny rozpoznáváním SPZ pro automatické otevírání závory, měřením výšky vozidla pro stanovení parkovacích sazeb a omezení vjezdu autobusů na některá parkoviště. Platební technologii jsme implementovali prostřednictvím CR2 protokolu do řídicího systému, který monitoruje a ovládá jednotlivá parkoviště. Ty jsou pak vybavena automatickými informačními cedulemi, kde parkující vidí aktuální obsazenost jednotlivých parkovišť.

Pokud je na parkovištích nutná úhrada parkovného, mohou pak návštěvníci využít 6 pokladen, kde lze kromě hotovosti a GOPASS karet využít i rychlou bezkontaktní úhradu parkovného platební kartou. Zde integrované platební terminály Self/4000 se vyznačují jednoduchou montáží a technologií NFC plateb.

Obrázek článku

Parkování na Špindlu je tedy rychlé, snadné a pohodlné. A my jsme rádi, že jsme se mohli na jeho realizaci podílet. S obchodním partnerem Cross Zlín to ovšem není první ani poslední realizace. Na jaře se již společně chystáme zpříjemnit parkování návštěvníkům v obchodním centru Galerie Šantovka v Olomouci.

Pokud chystáte obdobný projekt a chcete jej rozšířit o platbu kartou, jistě nás kontaktujte. Více informací najdete v sekci Parkovací systémy.

Obrázek článku