3. červen

Inteligentní Zdravé lednice

Reference
Obrázek článku

Jistě i vy znáte ten pocit, kdy musíte být dlouho v práci a nemáte nic k jídlu. A všichni víme, že s prázdným žaludkem se hůře pracuje. A tak obvykle jíme vše, co je po ruce, což nebývá vždy zdravé. Proto před lety, konkrétně v roce 2019, vznikl zajímavý projekt, který přichází se zajímavým řešením zdravého stravování na pracovišti - FreshPoint.

Obrázek článku

Jeho podstatou je unikátně navržená inteligentní lednice plná zdravých produktů, která za pomocí umělé inteligence řídí sama svůj provoz, prodejní ceny a umožňuje platbu platební kartou. Primárně je určená do společných prostor středních a velkých firem. 

Tyto FreshPointy provozuje společnost Zdravá lednice a plní je dobrými jídly z mnoha známých restaurací a oblíbených provozoven jako jsou Zátiší, Sklizeno, Sushi Time, Eat Perfect, YamYam a další. Kvalitní čerstvé jídlo tak mohou mít zaměstnanci k dispozici po celý den, a to i tehdy, když nestihnout zajít do své oblíbené restaurace. Nepotřebují k tomu ani hotovost, stačí si jídlo vybrat a zaplatit bezkontaktně platební kartou, mobilem či chytrými hodinkami.

Obrázek článku

Jsme rádi, že jsme mohli být součástí tohoto projektu již od jeho počátku. Za tuto dobu jsme měli možnost implementovat do těchto vending zařízeních více než 130 platebních terminálů. Vzhledem k ustupující technologii terminálů iUC180B, které byly pro integrace využívány, jsme je postupně vystřídali novějšími platebními terminály LANE/3000, které ve svých provozovnách využívá i McDonald´s.

Nejnovější integrací se zmiňovaným platebním terminálem je například FreshPoint umístěný v sídle společnosti Kytary.cz. Propojení s řídící jednotkou zde bylo snadné skrze TCP/IP. Platby kartou pak autorizuje naše partnerská banka UniCredit Bank. Tento zajímavý benefit svým zaměstnancům nabízejí společnosti sídlící převážně v Praze a Brně. Jsou to například Mall.cz, ZOOT, Rohlík.cz, Equa bank, ČSOB, Creative Dogs a další.

Obrázek článku

Umístěním samoobslužných zařízeních do společných prostor firem ovšem tento projekt zdaleka nekončí. Společnost Zdravá lednice jde se svým konceptem dál a otevírá nové FreshPointy i na veřejných místech přístupné široké veřejnosti. Například v lednici umístěné v OC Máj v Praze mohli návštěvníci nalézt i potraviny s končícím datem spotřeby, prodávané s 50% slevou. Cílem bylo zamezit plýtvání jídlem, které se nestihne spotřebovat ze všech lednic, které jsou v provozu u firemní klientely. Tento nový koncept tak zachránil přibližně 2000 porcí jídla měsíčně, které by jinak skončilo v koši. 

FreshPoint je zajímavým konceptem distribuce zdravého jídla a jsme si jisti, že se bude rozšiřovat dál. Je zatím prvním, ale my věříme, že se budou objevovat další podobné chytré projekty v oblasti stravovacích samoobslužných zařízení. A našim úkolem bude je podporovat ve snadných bezkontaktních platbách. Více informací o našich integracích bezobslužných platebních terminálů v oblasti vendingu se dočtete zde.

Obrázek článku